Un cop hem fet la feina prèvia i hem netejat d’amics incòmodes els nostres perfils, veiem la segona proposta: crea un bloc. Anima’t! No és gens difícil. La finalitat d’aquest bloc no és fer-nos populars a la xarxa, ni esdevenir bloguers influents en determinats temes, ni tan sols guanyar diners. L’objectiu és ensenyar a tothom que podem aportar informació interessant i que dominem el nostre ofici.

El teu bloc és el teu currículum

No en tens? En necessites un! I l’has d’omplir d’articles pels que vols que se’t conegui.

Per començar pots optar per:

  • Blogger http://www.blogger.com
    És l’opció més senzilla si no tens experiència anterior gestionant blocs. És fàcil de fer anar i et permet fer configuracions ràpides i senzilles. Una bona forma de començar. Si tens un compte de google o gmail no trigaràs més de 3 minuts en crear el teu bloc.
  • WordPress http://es.wordpress.com/
    Per bloggers més experimentats i amb ganes d’aplicar configuracions més personalitzades.

 

Ja t’has creat el bloc? Doncs ja estem preparats per començar. I recorda: el teu bloc és el teu currículum.

 

Mostra’t professional

Mostra que estàs assessorat.

A les xarxes socials, el 80% de la informació ha d’estar relacionada amb allò del que volem trobar feina. Evitem informació personal.

La nostra feina està relacionada amb la tecnologia? Principalment he de parlar de la indústria tecnològica, telefonia mòbil, tablets, fusions d’empreses, demandes per infraccions de patents, etc.

 

Posiciona’t

Posa a la capçalera del teu bloc l’ocupació que t’interessa i indica que estàs pensant al 100% en… [posa el nom de la feina que vols aconseguir]. Per exemple, “Cocino, luego existo” o “Cuinar: una forma de vida”.

Exemple del bloc d’una futura cuinera http://blogdecuina.blogspot.com/

Si haguessis de contractar una cuinera pel teu restaurant i entre els candidats hi estigués la Dolors, tindria més possibilitats de ser contractada? Si de mi depengués sí, perquè és una persona constant, que pública entrades periòdicament, que parla del seu ofici, que es nota que li agrada, etc.

Tu has d’aconseguir el mateix!

 

Consulta la resta d’entrades disponibles de la sèrie:

 

Com cercar feina a les xarxes socials? (Part 2)
Etiquetat a:            

Deixa un comentari