En un parell de mesos ens trobarem en ple Nadal, però en només un mes començarà oficialment el temps dels sopars de Nadal. Com és molt complicat coordinar amics, familiars o companys de feina us proposo una eina senzilla i ràpida per, entre tots els assistents, triar la data i l’hora de l’esdeveniment. El lloc web des d’on s’organitza l’enquesta s’anomena Doodle http://doodle.com/

Una vegada hem accedit a http://doodle.com/ veurem la següent web:

foto1

Com que no tinc compte creat, de moment, clicaré l’opció “CREATE USER-ACCOUNT” de la part superior dreta. Veuré el següent:

foto2

En el meu cas, triaré entrar amb la informació del meu compte de Google. En un clic estic a dintre i ja puc començar. Baixo una mica a la pàgina de presentació i trobo la creació de noves enquestes (poll). Cliquem l’opció “Schedule an event” per programar un nou esdeveniment i continuem.

foto4

Primer pas

El següent serà indicar les dades bàsiques que identificaran el Sopar de Nadal. És interessant informar els apartats Title (títol), Location (localitzación) i Description (descripció). Quan estiguem a punt clicarem el botó Next.

foto5

Segon Pas

En aquest pas haurem de marcar al calendari quan volen celebrar el nostre esdeveniment. Primer triarem el mes i la setmana clicant al calendari de l’esquerra.

foto6

Desprès, clicarem i arrossegarem per marcar les franges horàries que volem proposar. Proveu, proveu… és força intuïtiu. Un cop fet, cliquem el botó Next.

foto7

Tercer pas

Al tercer pas hauriem de triar el tipus de configuració, però per no liar-nos utilitzaren un “Basic Poll” (enquesta bàsica) així que clicarem el botó Next corresponent a aquest apartat.

foto8

Quart pas

Al quart i últim pas hem de triar com fer els enviaments. Els podem fer manuals si cliquem el botó Next de l’apartat “You send the invitation” (Tu envies l’invitació).

foto9

O bé podem triar enganxar les adreces d’email directament al quadre de text “Address books” separades per comes i clicar Next perquè Doodle s’encarregui de fer els enviaments. Jo triaré l’opció anterior “Schedule an event” que sembla més ràpida.

foto10

Ara, simplement hauré d’enviar el “Partitipation link” (enllaç de participació) des del meu correu electrònic perquè les persones que jo vulgui rebin la invitació.

foto11

Votacions

Una vegada que el participants hagin rebut l’email, podran clicar l’enllaç i apareixeran a l’apartat de votacions, on podran clicar els dies que millors els vagi i fer clic al botó “Save” (Desa). També es pot veure en format de calendari clicant la pestanya “Calendar view”.

foto12

Per últim, el Doodle agraïrà la participació a la persona que vota i nosaltres rebrem un email conforme un participant ha votat.

foto13

A que no és massa complicat? Animeu-vos a utilitzar-lo!

Com organitzar Sopars de Nadal amb Doodle

Deixa un comentari