He de reconèixer que després de llegir la notícia d’ALT1040 m’he esgarrifat. Esgarrifat, directament. El títol és el següent: “Estocada al email marketing con la última actualización de seguridad en Gmail“. També us heu esgarrifat, oi que sí? Tranquils i tranquil·les, que no passa res. No patiu pel MailChimp. Continuu explicant.

mailchimp

Una mica nerviós (molt, de fet), he anat a visitar el blog de MailChimp, la meva referència en el món de l’email marketing, i m’he trobat això: “How Gmail’s Image Caching Affects Open Tracking” (Traducció: Com afecta l’obertura d’imatge de Gmail al seguiment d’obertura de missatges).

Heu llegit l’últim article? Sí? Llavors ja estareu més tranquils.

Ja heu vist que no hem de patir pel tracking dels nostres enviaments. Buff! Seguim. Les raons per les quals no hem de patir són vàries. La primera és que Gmail no desa per defecte les imatges adjuntades als correu electrònics. D’aquesta forma, quan el subscriptor de la nostra newsletter obri el nostre missatge, Gmail haurà de carregar aquesta imatge als seus servidor, de tal forma que igualment MailChimp capturarà l’obertura de mail. El problema serà saber si aquest subscriptor torna a obrir el missatge. En aquest punt tinc un dubte, quant de temps guardarà Google les imatges als seus servidors?

D’altra banda, si Gmail guarda les imatges als seus servidors i fa que s’obrin automàticament quan el subscriptor obre el correu… Això és perfecte! El nostres missatges es veuran correctament i amb el disseny amb el que els hem confeccionat.

Resumint:

  • Continuarem tenint el tracking d’obertura.
  • Els subscriptors veuran correctament el disseny del nostre missatge.
  • No estem segurs de poder conèixer les reobertures dels missatges.

Per finalitzar, m’agradaria recordar que no només vivim de Gmail. També hi ha Yahoo!, Hotmail, Outlook.com… i servidors POP3 i IMAP, és clar.

L’actualització de seguretat de Gmail no afectarà MailChimp

Deixa un comentari